вівторок, 30 квітня 2013 р.

Практичне використання світлових законів оптики


Практичне використання світлових законів фізики в організмі лю­дини та її житті

     Світло — одне з найдивовижніших явищ приро­ди. За рахунок світла і тепла розвивається та підтри­мується життя на Землі, а можливо, й на інших пла­нетах та в інших світах, подібно до нашої Сонячної системи. Світло дає змогу отримати багату інформа­цію про навколишній світ.
Одним із п’яти відчуттів  притаманних людині, є зір. А головним органом зору є око. Наше завдан­ня — розглянути будову і принцип дії ока, особливості зору, ознайомитися з деякими міфами, пов’язаними з цими особливостями.
Ми розглядаємо людей різних профе­сій, які мають відношення до цієї проблеми. Отже, дозвольте познайомити вас із нашими шановними гостями: соціологи, біологи, фізики-оптики, лікарі, енергетики. А також над цією проблемою працює дослідницька група, яка сьогодні представить нам свої результати.
Після виступу кожному гостю можна стави­ти запитання, що виникли у вас із приводу теми розповіді.


    Працівник центру соціологічних досліджень. 
Відомо, що 90 % інформації отримує наш мозок че­рез очі. А чи знаєте ви, що в світі живуть щонай­менше 14 млн сліпих людей? Існує багато ступенів сліпоти, і тому важко дати їй точне визначення. Де­які люди не бачать навіть світла. Інші можуть від­різняти світло від темряви. А треті все ж таки ма­ють якийсь відсоток зору. Ми провели соціологічне дослідження в нашій школі. Результати виявилися невтішними. Загалом кожен п’ятий учень старшої і середньої школи має проблеми із зором. А кожен десятий — носить окуляри систематично. Основний потік інформації на уроці учень сприймає саме через зір, а тому наслідком проблем із зором є погіршення успішності, головні болі та супутні захворювання. Я прошу фахівців звернути особливу увагу на цю проблему.


    

Немає коментарів:

Дописати коментар